Börja på ridskolan

Börja på Eslövs ridskola

Vill du börja rida, mejla direkt till ridskolan på ridskolan@eslovsridklubb.se och berätta kort om dig själv. Ålder och tidigare erfarenhet är uppgifter som hjälper oss att snabbt svara på om vi kan erbjuda lämplig plats i en ridgrupp.

Vi tar emot nya elever till ridskolan under hela året. Man behöver inte vänta på att en ny termin ska börja!

Är du nybörjare på detta med ridning gäller det att antingen komma med när vi startar en ny grupp för just nybörjare. Har vi ingen sådan på gång kan alla barn hoppa in i en så kallad ”knattegrupp” där man rider 30 minuters lektioner och alla har en ledare till hästen. Där kan även äldre barn i lugn och ro lära sig grunderna. Förutsatt att det finns ledig plats i en sådan grupp såklart.

När man kommit så långt att man kan rida lätt i traven samtidigt som man klarar av att styra sin häst och reglera tempot så brukar de finnas passande platser i 45-minuters grupper.

FÖR ALLA NYBÖRJARE GÄLLER ATT FÖRÄLDER ELLER ANNAN VUXEN ÄR MED OCH LEDER BARNET SAMT HJÄLPER TILL I STALLET. För detta krävs ingen hästvana! De flesta barn känner sig tryggare med en förälder på plats. Hästar är stora djur och utrustningen är tung och kräver båda styrka och teknik.

Är du vuxen nybörjare och vi inte har någon passande vuxengrupp för tillfället så rekommenderar vi att du tar några privatlektioner istället för att rida i grupp. Har du ridit mycket när du var yngre hittar du balansen snabbare än du du tror och då har vi bra möjligheter att hitta en plats i någon av våra vuxengrupper.

Barn som ridit tidigare och kan rida självständigt i alla gångarter brukar vi kunna hitta lämpliga platser till inom rimlig tid. Många gånger vill man börja i samma grupp som en vän som redan rider på ridskolan och då är man välkommen att provrida i den gruppen så att instruktören kan kolla av att man passar kunskapsmässigt. Tänk på att det inte gynnar någon att hamna i en en för avancerad grupp, det leder tvärtom ofta till att man inte känner sig bekväm och kanske till och med tycker det känns obehagligt.

 För prisuppgifter titta under fliken Priser/praktiskt info.