Klubbmästerskap

Regler för klubbmästerskap (KM)

Man måste vara medlem och tävla för Eslövs Ridklubb för att delta i klubbmästerskapet.

Klubbmästerskapet består av åtta priser:

Det krävs minst tre deltagare för att bilda en klass. A-D-ponnier tävlar i en klass och hästar för sig i en klass. Sammanslagningar mellan ponny och häst kan förekomma vid få starter. Poäng delas ut enligt tabell nedan.  För placerade i dressyr räknas rittens procentresultat.

I det fall där tävlande har samma slutpoäng är vinnaren den som har bästa placering i högsta klassen.

Priset är evigt vandrande.

I frågor som inte är reglerade här gäller Tävlingsreglementet (TR). I de fall TR inte går att tillämpa gäller styrelsens bedömning.

KM Lektions-ryttare

KM Privat-ryttare

Poäng-beräkning dressyr

Att rida i KM innebär att man får poäng utifrån procentresultat. Man kan rida fler än en klass men får endast räkna ett resultat/ekipage. Det innebär också att alla kan få poäng, vilket vi hoppas kan få fler att delta i utmaningen att bli klubbmästare.
Privatryttare kan starta KM i valfri klass, när procenten beräknas så kommer vi utgå från ett koefficientsystem. Det innebär att resultatet gångras med en koefficient enligt följande:
Lätt C koefficient 1,0
Lätt B koefficient 1,025
Lätt A koefficient 1,05
Medelsvår C koefficient 1,075
Medelsvår B koefficient 1,1
Medelsvår A koefficient 1,125

Poäng-tabell

Poängberäkning dressyr och hoppning:

Plats Poäng
6- 1